Thursday, September 18, 2008

Drama

Winter Sonata

Can't return to my side, it's impossible now
I console myself that I should stop loving you now
If I can't meet you again,
I really hope to forget you, to forget the entire you in my heart
Every time I want to smile, you let me cry
You make my everything go wrong
Every time I think of you, all my defences gave way
Tried hard to forget you, but I just can't
If I can't meet you again,
I really hope to forget you, to forget the entire you in my heart
Every time I want to smile, you let me cry
You make my everything go wrong
Every time I think of you, all my defences give way
I tried hard to forget you, but I just can't forget
I never know it is so hard to love someone
Every time I want to smile, you let me cry
You make my everything go wrong
Every time I think of you, all my defences gave way
Tried hard to forget you, but I just can't


Petikan kata-kata Yujin yang menyentuh perasaan:

  • I love the same person twice. The only thing I can think of is having him back alive. I don't care if he doesn't love me or if he can't remember. I just want him to live..... Mom, you said I'd pay a price. I'll pay the price..
  • I love you... I will continue to love you.Just keep me in your memory because I'll carry our memories to my grave.


Nota:

Buat sesetengah pembaca, lirik lagu di atas mahupun petikan kata-kata Yujin pasti tidak memberi sebarang kesan. Namun begitu, saya sebagai peminat drama ini merasa tertarik dengan jalan cerita ini yang menyentuh perasaan walaupun pada hakikatnya cerita ini agak berbelit. Jalan ceritanya yang agak kompleks dan penuh dengan konflik inilah yang telah membuatkan drama ini menjadi kegilaan ramai penonton di seluruh dunia.

Pesanan:

  • Jangan asyik melayan drama Korea jika saudara/saudari mempunyai kerja yang perlu diselesaikan kerana drama-drama ini akan menimbulkan semangat ingin tahu yang akhirnya mengakibatkan ketagihan drama.
  • Jangan taksub dengan drama yang ditonton dan cuba mempraktikkannya secara total dalam kehidupan seharian kerana batas agama yang dianuti oleh kita.
  • Anggap drama hanya sebagai hiburan sampingan. Yang baik dijadikan teladan, yang buruk dijadikan sempadan. Budaya yang baik harus diaplikasikan dalam kehidupan seharian manakala budaya yang bertentangan dengan agama mesti dijauhi tanpa sebarang kompromi.

~~Penulis keletihan setelah bertungkus lumus menyiapkan dua kerja rumah dalam satu malam

9 comments:

anemontreal said...

huhu.. pelik sungguh post ini.

ko tgh angau bercinta ke isko?

TyRoX SaN said...

ni yg dipanggil inner side of tyrox san

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah dari bumi Dublin.. jemput2lah ke blog hamba.. :)

farahhanani said...

one of my fav.

full house is nice too.

TyRoX SaN said...

farah:

aku x penah tgk lagi citer fullhouse. nnti tym cuti panjang skit aku try tgk la

ami said...

huhu..
zmn skolah2 dlu minat cite korea..
skrg kureng dah sket..

ehh..sila2.sila lah link blog hamba...boleh hamba link blog tuan hamba juga yer...=)

bubye
amie

mr khamsani said...

macam segmen hati ke hati la plak. haha

TyRoX SaN said...

eh kham...

ape kate ko cite ttg segmen hati drama ko plak?

kingki said...

I love Winter Sonata Story.

Lagu die pun sedap, siap aku translate lagi jd BM.