Tuesday, January 20, 2009

Kenapa????

*Amaran: ayat BM tidak formal

  1. Kenapa semester ni aku rasa malas nak wat assignment?
  2. Kenapa semester aku xde semangat nak blaja cam semester lepas?
  3. Kenapa semester ni aku rasa blur utk semua kelas kecuali kelas material?
  4. Kenapa buku teks aku x smpai lg walaupun dah lama aku beli?
  5. Kenapa visa usa aku ditangguhkan kelulusannya?
  6. Kenapa aku rasa nak picit perut shakir sampai terburai?
  7. Kenapa semester ni shakir kuat jual minyak kat sub? hahaha
  8. Kenapa aku membuang masa menulis post bertajuk "kenapa"?
  9. Kenapa aku menggunakan ayat kenapa bukannya mengapa?
  10. Kenapa aku rasa nak tido lagi best dari belajar?
  11. Kenapa bila aku nak tido tapi mata x bleh lelap?
  12. Kenapa bila aku bangun aku rasa cam nak tido plak?
  13. Kenapa aku kena wat programming ngan MATLAB semester ni?
  14. Kenapa aku tgk orang sebelah bilik aku ni maintain macho blaja padahal aku ni malas smcm?
  15. Kenapa lecturer aku nama x mcm orang canada walaupun aku belaja kat canada?
  16. Kenapa UoA naekkan syarat minima scholarship sampai aku kena amik spring course?
  17. Kenapa aku asyik lapar je skunk nie?
  18. Kenapa aku rasa lapar lagi ni?
  19. Kenapa aku rasa meluat dengan bunyi fountain kat bilik ni?
  20. Kenapa korang baca blog aku nie?
  21. Kenapa aku rasa cam orang sakit mental?
  22. Kenapa aku rasa nak marah je nie?
  23. kenapa bila orang mesia call aku x ckp byk2 pdahal aku mmg nak call dia?
  24. kenapa aku pun x tau ape aku nak?
  25. Kenapa aku rasa kenapa dan kenapa dan kenapa lalu mengapa?

~~ Matlab tgh programming otak aku. so otak aku mengong.

20 comments:

ShArK...KyR said...

ade gak nak selit mengutuk aku.... ko tanye kenapa... sebab ko suke sgt ehem2.... hahahahaa

TyRoX SaN said...

ape ehem2?

gua x tau ark maksud penjual minyak kat sub. hahaha

Anonymous said...

boss,
di sini melaporkan detektif dr bgnan nref,
suspect dkenal pasti sedng mengalami mabuk,
bukan mabuk laut tp mabuk asmara...
apakah?
apakah ini smua?
haruskah kita truskan penyiasatn ini boss?
pening2
to be continued..

sekian,salam syg dr bumi edmonton & swisso brader(memetik kata2 legenda suspect)

mR.kEnApA said...

kenapa tyrox san begini?
hahaha....
bro, kenapa aku encik azman dan encik amir mahu ke mari?
kenapa mereka mahu ke mari ke tempat aku?
kenapa mereka tak mahu ke tempat engkau atau mereka?
kenape..., eh silap.... kenapa?
awat..., eh silap lagi... kenapa?

TyRoX SaN said...

kepada encik detecktif....


saya tidak mahu komen lagi kerana siasatan giat dijalankan oleh hitsugaya taichou.

TyRoX SaN said...

lokman yang dicintai,

kenapa kau mengandung awal sangat?
kenapa kau curang kepada ku?
kenapa kau tidak menggunakan tut?haha

kenapa engkau terus berada disana di saat aku merindui mu disini.

kenapa azman datang ke tmpat ko?
sbb nak check perut ko...

kenapa kau harus bertnya jika kau sudah tahu?

kenapa kau begini.


ah tidak

ShArK...KyR said...

detektif kepala otak ko... ko mmg nak cr pasal ngan ku ye detektif pak man...

Afiqah said...

post yg sewel dr Akmal. Sebenarnya i feel what you feel last sem sampai withdraw 1 course padahal nak kata last sem susah , lagi susah 1st year. But tahun nih saya sgt bersemangat mau score 4.0 and cara terbaik baca quran hari2 and doa supaya diterangkan hati

FaES said...

kenapa ko tlis kenapa????
hahahaha

TIQAH said...

kenapa akmal? ko dah gila ke?

TyRoX SaN said...

faes....


kerana ku sndiri terpikir kenapa aku berbuat begitu


Tiqah...

a'ah aku gila... gila sbb rindu kat ang sangat kot. huahauauau....

rafizzi said...

salam..
akmal.. tanamkan niat belajar kerana Allah.. bukan utk diri sendiri.. kalau dah niat camtu, takkan kita still nak malas2 kan?? sebab kerana Allah tuuuu........ besar tanggungjwb!! pape pun, chaiyok2 utk sem baru ni.. maybe sbb baru mula kot, so 'enjin' tak cukup panas lagi.. cube tibe final kang.. menggelabah tak tido langsung plak..

[ a l i y a ] said...

salam singgah,
actually,kenapa dengan tuan empunya blog ini ya?

SaGiTaGuRLz said...

20. Kenapa korang baca blog aku nie?

adeh...jwapannya mudah je...blog ko mmg menarik utk d baca...hehehe

farahhanani said...

kenape aku rase ape yang akmal tulis boleh diaplikasikan kepada aku gak?

ah tidak.

TyRoX SaN said...

Afiqah,

alhamdullilah u rasa better this sem. today should be better than yesterday rite. but for me rasa cam today lagi worse je. adeyh...

rasanya ade btoi gak tue... kita ni asyik mengejar aspek keduniaan tp kita lupa aspek kerohanian. mungkin itu yg menyebabkan hati gundah gulana.

Thanks.

TyRoX SaN said...

Farah Hanani,

Aplikasi ape farah? Gauss Law?Coulomb law? hahaha..

ngko blaja x lg ttg magnetic field suma ni. subjek ni pun pening seyh. punya la belit-belit

TyRoX SaN said...

rafizzi,

enjin x panas lagi? hehehe. agak r. mmg rasa malas sgt sem ni nak start assignment 1 pun. nak kena panaskan enjin dulu tp x leh panaskan lama2 sgtkan. kang ssah nak keja keta laen yang laju tue

TyRoX SaN said...

aliya,

kenapa? tuan blog tgh dalam tempoh 'minda yang bercelaru'. selemat datang

Sagigurl,

Terima kasih. rajin2 la komen. hehe

SaGiTaGuRLz said...

ko tak suru komen pun, aku tetap rajin nak komen blog ko...hehhee