Monday, October 12, 2009

Album berhabuk

*Amaran: Penggunaan Bahasa Melayu tidak formal

Salam cucu-cucu Atok Akmal...

Ini gambar-gambar atok masa muda-muda dulu. Dulu atok memang hensem tetapi sekarang ni walaupun dah tua masih kacak juga. hehe.

Kalo cucu2 x percaya, pg la tanya nenek2 yea. nak tnya nenek yg no . 1 bleh. yang no 2 pun bleh.. no 3 bleh jgak.... no 4 lg la bleh.... tp no. 5 xde la plak. hehehe. Cucu2 semua jgn marah atok yea. atok gurau je.. atok korang ni cuma setia kat nenek korang je... korang suma kena la ikut atok korang nnti yea..

Meh atok cite sejarah gambo atok akmal skit.

Gambo ni atok amik tym lepas atok abis high school. Ish.. atok pun x ingat nama skolah atok nie... tp skolah atok ni suma laki la... tp atok jumpa ramai jugak kawan pompuan. nak tau cmna atok jumpa kawan pompuan? tgk rambut atok... dari jauh lg org dah kenal atok :D.


Gambo ni tym bile yea? atok ni dah x brape nak hengat... tp rasanya gambo ni tym atok masa Kugiran Melor Merah (Kumpulan Gitar Rancak). Pergh... cucu2 semua musti malu kalo ada nama band camtue kan.. tp masa atok dulu.. melor merah ni mmg meletop abis. Masa mula2 wat group lu, kugiran ni stat dgn atok ngan atok amad je... atok amad ni mmg legend habis la tym tue dgn suara dia... tp kan atok ngan dia x lama pun... dia x puas ati ngan atok.. dia kata suara dia sodap dr suara atok tp atok dapat lg byk poskad dari fans... lepas tue atok amad ni teruih fly ke jerman... atok x sure la dia kena culik ke dia pg sndiri... yg atok tau la nie.. dia dah jdik orang kaya kat sana...

Cucu2 penah x tgk cite lama yg kalo dorang menari jari tunjuk ke atas smbil punggung goyang2 skit. hoho... gambo ni atok ambil tym besday party member atok. mmg x hengat la kalo mnari tym tue.. tp atok baek skit... atok pg lepas isya n balik sblum pukul 11... kalo atok tau cucu2 pg parti ntah hape, atok kasik penyapu yea. Masa ni pun ade cite menarik gak... atok ade mmber nama atok ALI.... atok ali ni terer wat tarian hip hop.. tp masa tue sape nak layan tarian hip hop lg daa... skunk ni baru atok tau yg atok ALI tue la pengasas tarian hip hop.... Sebab x puas hati ngan atok... asal atok nak mnari je atok ali ni pg shutdown letrik.. hehe


cucu2 sekalian musti ingat atok akmal ni asyik dgn hiburan je coz dok promote gambo tym seronok je... x baek woo korang wat tuduhan liar kat atok korang nie.. yang gambo nie... atok ambil masa atok pg interview scholarship Syarikat Mentol Indah... Haish.. atok pun pelik kan... nama dulu2 simple je kan... melor merah la.. Mentol Indah la... Laen ngan cucu2 zaman skunk nie.. nama suma dah power2. Syukur alhamdullilah, atok dapat sambung belaja kat Uganda dalam teknologi pembuatan ayat-ayat cinta. eh silap.. teknologi mentol daa. gambo atok yg sblum x de pakai spek kan? haha. terer x atok ubah stail bg nampak cam bdk baek.

Ini plak gambo atok jdik cikgu disiplin 'sementara' kat skolah bdk2 nakal. apsal atok jdik cikgu plak? nak wat cmna cucu2, tym tue ekonomi gawat skit so atok kena pnggil balik ke mesia. bagus la jgak kan. kalo dok lama2 kat uganda x pasal korang dpat nenek uganda.. nnti korang nyumpah atok plak.. dah atok borink sgt tersadai kat umah, atok pun jdik la cikgu kat skool tue.. Even nmpak baek, tp suma bdk takut. bdk laki je la... yg bdk pompuan suka plak kat atok. atok pun x tau apsal.

Lepas atok dah borink dok tibai bontot bdk2 nakal kat skool ngan batang paip... hahaha. ganas x atok? korng try la carik pasal.... atok pun smbung blaja balik kat UK.. Ulu Kelang la... atok mana ade duit nak sambung blaja kat tempat minah salleh nie. Akhirnya, cita-cita atok utk jdik sorang engineer pun tercapai. Ni gambo atok akmal tym graduation day... nak kasik ensem punya pasal atok mintak amoi cina ni wat rambut atok (semangat kan atok korang nie?). mula2 amoi tue ckp kena byr RM 20 tp lepas atok tenyeh mata kanan sbb ade habuk masuk ttba je amoi tue senyum n ckp... xpe i kasi u free,,, atok x paham... tp skunk atok dah paham..haish... kalo atok paham tym tue musti korang dah ade darah cina skit. hoho.


Musti cucu2 tertnya gambo mana yang wat nenek korang syok abis kat atok kan? pstu tym bila atok kenal nenek korang...kalo kat uganda musti nenek korang uganda kalo kat kedai rambut musti nenek amoi kan. hoho... pstu cucu musti ckap... kitorang yang nak tau atau atok yg teringin nak citer? hehe

Kesah idup atok yang laen nnti atok cite yea....atok x sempat nie... atok nak pg kuar jalan2 dgn nenek jap. Stadi leklok yea cucu.... Ingat pesan atok nie.... Bila belajar jgn maen, Bila maen jgn maen maen....



p/s: cerita adalah rekaan semata-mata bg tujuan hiburan saya di waktu stress.hehe

p/s/s: maafkan daku kalo guna nama korang... at least aku promote korang kat blog aku

p/s/s: Aku kehilangan korang punya link.... haish... kalo korang x kesah... ksik la balik link korang yea kat aku

18 comments:

chokio_nia said...

haha..klaka gle sume gamba2 ko..tak tahan aku gelak..errr..kte tak kenal pon..maap ah...sesuki je aku gelak..tapi mang lawak..haha

TyRoX SaN said...

hoho... chokia_nia....

ko kenal encik amad ipin yang poyo2 tue x?

chokio_nia said...

ahmad ariffin di dusseldorf tu??kenal dr blog jugak..sebab die blaja kdu dlu..aku plak gmi..senior aku kenal kot die..huhu

TyRoX SaN said...

dulu dia kat dusseldorf... skunk dah makin pandai masuk uni kat frankfurt... bdk ni cucu atok amad... rasa cam nak hempok dia jgak la.hoho

chokio_nia said...

owh..die masok frankfurt??gempak2..ahaha..hempok je..kasi cucu die kurang pandai sket..kalo sume org pandai, sape nak jadi buduh??lol

TyRoX SaN said...

hoho... kang kena tgkap plak ngan bapak polisi kalo hempok dia... ko stadi kat german area mana?

chokio_nia said...

ahaha..polis carik, ko lari ah..tak pon wat2 tak kenal je org yg die cr...haha..hurmm..kat coburg..konpem ko tatau kan..ko stadi uk kan?area mane?

sadid said...

ape kena la die nie..hahaha

TyRoX SaN said...

nia: bukan UK daa.. itu atok akmal... aku stadi kat UoA edmonton.

Sadid: kasik can la skit.. cube hormat orang2 tua skit. aku hempuk je bdk nie. hehee

chokio_nia said...

owh...aku da konpius..bukan ko ke atok kamal??

TyRoX SaN said...

aku cucu dia...hahaha

chokio_nia said...

owh..kem salam kat atok ar..haha..UoA tu ape??uni of??

TyRoX SaN said...

university of alberta

Fakhrul Islami said...

hoho.. sudah jadi atok...

TyRoX SaN said...

fakhrul:

dah senja pun atok akmal tp gatai lg.hoho

zakwan said...

atok ni retro r...
style beb...

FaES said...

lol kp ni dh xde keje ni hhahhaa

TyRoX SaN said...

zakwan: ni masa muda2 je... skunk atok pakai kopiah.hahah

faes: haish... borink seyh