Tuesday, February 3, 2009

Ada apa dengan 6?

*Amaran: Penggunaan ayat tidak formal

Apa kaitan dengan 6?
  • Aku bangun pagi pukul 6... ye la sangat
  • Aku tido selama 6 jam sehari.... x smpai 6 jam pun aku rasa kecuali hari sabtu
  • Aku ada 6 isteri.... eh maksimum 4 saja dalam satu-satu masa
  • Aku ada 6 telefon bimbit.... mati aku nak bayar bill tepon kat sini
  • Aku ade 6 kalkulator...... jap.btoi kot. 3 kalkulator saintifik, 1 grafik, 1 kalkulator kat henpon, 1 kalkulator dalam laptop.
  • Aku ada 6 seluar jeans.. jap nak kira.Aku ada 5 jeans sahaja.Seluar khakis boleh kira x?
  • Aku ada 6 pen.... ooooo. semestinya lebih.
  • Aku ada 6 deria.... 5 deria biasa. 1 deria luar biasa.(rahsia)
  • Berat aku 6 X 10 kg.... oh tidak. lebih kurang dari tu.sape nak angkat aku? kalo cakir aku x nak.
  • Kawan aku mempunyai 6 petak di perutnya. Namanya Cakir kesuma. eh silap. Shakir Sofian
  • Markah E E 250 yang aku dapat tadi 6 X 10 / 100....... rendah gila
  • CGPA semester lepas 0.6 x 4 + 3 + 2 x 7 = x payah sebok la
  • Aku ada bela 6 jin..... Aladdoo, Alagappas, Alabodoo, Alakotoo, Alaminyatoo, Alagataloo.. sumanya jin dari Algeria
  • Tarikh lahir aku 6 + 20 september 1988
  • Matlab mempunyai 6 huruf
  • Aku mempunyai lebih 6 X 1000 dollar.... haha. jangan percaya ok.

p/s: aku baru terbaca blog azwan ali. satu ayat je aku bleh cakap.. DISGUSTING.
p/s/s: Jom bangun pukul 6 pagi esok.

8 comments:

ShArK...KyR said...

tak de keje dh nak kutuk aku

ShArK...KyR said...

tak de keje dh ke nak kutuk aku ??

TyRoX SaN said...

hahahah. aku puji la

SaGiTaGuRLz said...

akmal @ tyrox san DILAMUN CINTA!!!!!!hehehe...

Ahmad bin Ariffin said...

semakin byk penggunaan bm tak formal ni tyrox..haha.

rafizzi said...

huhuhu betul jugak ckp ahmad ni... kalau entry sebelum ni, sgt lah tersusun bahasanya... huhuhu tape², skali skala guna bahasa ujang ape salahnye ^^,


p/s: bila balik mlysia this year? ke tak balik?

TyRoX SaN said...

to sagi..

apakah?

ahmad....

banyak ke mad? aku rasa baru bleh bilang ngan jari tangan je... bukan ape mad.. skunk ni aku asyik tensen je seyh... so aku lepas je la kat blog kesayangan aku nie... kalo aku x lepas kat sini, ko x tau plak aku tensen.. toi x mad... ok2 next time aku jaga bahasa aku. thanks

rafizzi.

aduss..mmg salah aku pun coz wat ayat bahasa melayu yang tidak menggambarkan bahasa melayu yang sebenar... camna la nak perjuangkan bahasa melayu kalo camni sikap aku. aduss.... terima kasih yea.. post selepas ini dijamin tersusun ayatnya. hehehe

insyaallah balik mesia 12 jun nie

tp singgah jepun dulu

SaGiTaGuRLz said...

empunya diri yg lebih mengetahui...