Tuesday, January 19, 2010

Ciuman

Salam rakan-rakan,

  • Sedang saya dok lepak dalam lab komputer, tiba-tiba saya t'ingat ttg satu kisah silam n saya rasa nak kongsi bersama rakan-rakan.
  • Waktu saya kecik dulu (dalam umur 7 tahun or darjah satu) , saya nie spesis yg agak manja. haish... Waktu mggu pertama kat skolah tue kira mcm satu seksaan la bg mak saya coz kna pg skolah hari2. Mak saya t'pksa la tggu kat tingkap kelas coz kalo mak saya ilang je saya pun mula la wat drama cerita sedey dalam kelas.. Tp msa tue lngsung x rasa malu even saya sorang je yang wat p'ngai cmtue. Lepas smggu (huish. lama gak tue), saya dah ok so mak saya dah x payah pg skolah mcm bdk2 lg :D.
  • Dalam kelas, saya dok sblah sorang bdk pompuan yg nma pun saya dah x ingat. Bdk ni baek coz dia slalu bwk jajan(mknan ringan) pstu kongsi dengan saya. Bukan saya suka pau tp dah orng offer x kan nk tolak kot. So kirenya sya pun jdik rapat la jgak dgn bdk pompuan even dia xde la slalu lepak ngan sya kalo kat luar kelas.
  • Lepas 3 bulan, Cikgu Letchumi (hooo. aku ingat lg ni cikgu aku) wat rombakan tmpat duduk jdik sya x duduk lg sebelah bdk pompuan tue. Sya duduk sebelah mmber baek sya yg bernama ehsan (kalo x salah la). bdk ni spesel skit sbb rambut dia blonde even dia orang melayu.. saya rasa mamat ni msti hot stuff skunk nie.
  • 1 hari tu kan, masa saya nak balik, bdk pompuan ni dtg dekat saya. Pstu dia ckp "aku nak kawen ngan ang"... hoooo. saya xde la blushing tym tue coz still naive kot. isk2x. saya dgn mmber saya cuma gelak je la sbb x paham ape2 pun.... Ttba je bdk pompuan trus cium saya!!. waa.. rasanya ni kire cam 1st kiss from non family mmber.... rsa smcm je kot tym tue tp xde la plak saya tolak dia... pstu dia pun blah smbil snyum2x.
  • hari2 yg b'ikutnya pun begitu la... stiap kali nak balik dia msti dtg n cium saya.. tp lepas bbrapa ketika sya pun naek marah n sound la dia ckp saya x suka dia (hooo.ckp x paham td tp bleh plak aku ckp aku x suka dia.hoo). Tp dia wat dunno jgak.
  • 1 hari tu mak bdk ni dtg skool saya n cikgu mintak mak dia b'ckp dia kat luar kelas. pstu ttba dia nanges kuat2 n msuk kelas ambik beg skolah dia. tp sblom dia kuar smpat lg dia pg cium saya depan cikgu ngan mak dia.. PIAP!!!... dia kena tibai kat punggung dengan mak dia. kesian la plak saya tgk dia tym tue.
  • Actually, itu hari last saya jumpa dia coz lepas tue dia x penah lg dtg skolah tue... Cikgu Letchumi bgtau bdk2 kat kelas yg bdk tue nanges sbb ayah dia meninggal dunia. Since ayah dia dah pergi selamanya nie so mak dia wat dcision lepas tue utk balik ke kmpung kat kedah.. Sbb tue la saya x penah nmpak lagi kelibat gadis kecil terbabit.
  • Bila ingat balik kisah mau rsa nak t'gelak jgak sbb msa kecik2 dulu kita wat je ape kita suka tnpa pikir panjang.. Kalo skunk ni ada pompuan bukan muhrim cium saya msti la x bleh kan sbb sama2 dah akil baligh.
  • Rsanya la kan, kalo saya pun x pindah dr skolah tue (setahun kemudian) n dia jga masih di skolah. ape kesudahannya? ahahaha.
  • Kalau saya kenal dia n dia masih ingat saya, msti dia rasa segan kalo berjumpa dengan saya pda waktu ini. Ape pun saya doakan budak pompuan ni bahagia dalam idup dia.

p/s: penggunaan ayat x formal. sori

p/s/s: Ramai orang ingin jdik kecik smula tp x bleh. so kita kena sntiasa pndang ke hadapan tp jgn lupa kenangan yg lalu.

p/s/s/s: Dia yg cium saya bukan saya cium dia. hehe.

19 comments:

Nadly said...

Huih.sonok ko kne cium.Tp xbest r coz bdak2 yg cium.Haha.

Nadly said...

Huih.sonok ko kne cium.Tp xbest r coz bdak2 yg cium.Haha.

TyRoX SaN said...

nadly:

aku x de la seronok.. tym kena cium aku xde feeling ape2 seyh.. haish. rugi2.. haha

Ahmad bin Ariffin said...

dia cium kat mana mal? pipi ke ehem2?

TyRoX SaN said...

mad: adusss... aku mls nak jwb.. ko tgk la gambo yg aku letak tue... tp kalo cam aku lari dr dia.. dia cium kat pipi je la. hehehe

ARC said...

best gile...cun x awek tu?

ARC said...

Kisah Profesor Yang Ujub

Harapan seorang wanita

TyRoX SaN said...

ARC: hoooo... msa kecik bro. muka dia pun x hengat camna

b0&orang2rumah said...

hmph, kalo ktorg satu rumah nak cium ko tak bg yea? oo canie a akmal, memilih!

TyRoX SaN said...

Bo: ko ni lebey2 plak... bila ko penah cuba cium aku? haish

joegrimjow said...

wohoo
swonok tu cium kecik2
dulu ku pernah... buat ape ek
xingat

AreDa said...

hahahhaa.....harap2 ang tak jumpa dak pompuan tu lagi...aku sian kt dia, sbb kena tahan malu nnt..hehe

tenteraangin said...

aku pun nak cium....

TyRoX SaN said...

areda: aku pun x nak jumpa dia. hehe..
sbb aku nk jumpa "seseorang" ni je.. :D

tenteraangin: ko nak cium sape? haish

Anonymous said...

haiseh
first kiss la ni
hehehehe
jgn2 kang dia dtang tuntut balik
hahahahah
just kidding
eh
ke just joking????

loti
kelabuasapku.blogspot.com

afiqah said...

:)

TyRoX SaN said...

kelabuasap:
haish (ni yg nak blushing)... errr. itu 1st kiss scara paksa. so xleh kire la...
1st kiss yg btoi2 blom lg kot. heee.dia x dtg dah kot sbb x kenal dah muka :D

dua2 bleh guna.


afiqah:


:P

FaES said...

mamat ni ad experience beb! hahahaha

noor afzan said...

haha..
mesti ang comei sangat time tuh..=)