Saturday, March 27, 2010

Menangis

Salam,

  • Kejap tadi aku ada terbaca blog si polan nie. Pstu ada la dia wat cite ttg dia menangis sebab2 yang tertentu.
  • Ada orang menangis sebab sedih... Ada orang menangis sebab gembira... Ada jugak orang menangis sebab dia terharu.... kadang2x... orang yang xde sebab pun leh menangis.
  • Ape pun reason utk menangis, harap2 kita menangis atas faktor2x yang berbaloi/penting. Nanti pelik pula org tengok kita asyik menangis kan? Yang penting2 jgn sia-siakan air mata utk benda yang xde faedah.

  • Nak nangis pun byk cara jgak kan... Ada orang nak nangis pun kena bagitau dekat satu dunia yang dia tgh sedih... Tak cukup dgn tue, siap tnjuk bukti lagi. Agaknya ada faedah kot kalau wat cmtue... atau mungkin rasa bahagia...
  • Sesetengah orang pula kalo nak menangis, dia kena menangis depan orang yang dia sayang mcm keluarga, kawan rapat atau "sahabat". Mungkin dengan cara mcm ni, dia akan rasa lebih selamat.... Jangan sampai nangis dekat orang yg salah sudahlah, kang ade plak yang nak amik kesempatan.
  • Ada orang plak bila nak menangis, dia wat muka macho n cool.... Orang ckp ape pun dia senyum je... Tapi bila dah duduk sorang2x, runtuh juga tembok macho n menangis sorang2x.
~Habis Cite orang menangis~~


Aku pun nak cite kesah nanges bleh tak??
  • Point aku sebenarnya, aku rasa cam nak menangis tahap dewa waktu tgk movie "Alice in Wonderland" minggu lepas dengan Piko
  • Mata aku memang merah n berair masa tengok movie.. Kepedihan yang dirasa memang sangat azab kot.
  • Movie ni tersangat la bosan ( point of view aku even ramai cakap best) sampai aku dah rasa nak kiok sejak dari 10 minit pertama lagi...
  • Sebab dah bayar tiket 3D( mahal cam hampes) so terpaksa la jgak kot bkak mata luas2x. Nasib baik la movie ni 3D kalo tak mmg dari awal lagi aku berambus dari wayang.
  • Bila aku pandang ke kanan je... Member aku si Piko dah tido nyenyak dengan mulut ternganga cam badak air.
  • Jadi, kalo ada sape2x yang sakit insomnia, aku rsa crita ni tersangat la seswai utk jdik ubat orang2 yang sakit ssah nak tido nie.

~Lagu minggu ini~




P/s: moody.....................
p/s/s: friendly reminder... x kesah la korang nak claim yg internet ni satu benda yang private ke hape ke.... fact yg korang x ptut deny---> internet bukan tempat yang private... so sendiri mau ingat la kan.....

10 comments:

chokio_nia said...

hahaha..ingat ko nanges sbb cte tu bes sgt..terharu ke..lol

AreDa said...

weii....cite tuh best r...ahhaa...(saje carik gaduh)...
nway, aku kalo nangis depan kawan2 rapat n sorang2 pon ade gk la...hehehe....

TyRoX SaN said...

nur ain: adeyh..... cite ni boring tahap gaban seyh.... mmg aku terharu gak la smpaio mata merah...

areda: oit2x... aku ckp boring tu mksudngya mmg boring la... aku cepuk kang... hahahaha.... eh bukan ko nanges stiap hari ke? hahhaa

chokio_nia said...

kejap..mane ko tau name penuh aku??erk??

TyRoX SaN said...

ain: haish... ade laaa.....

chokio_nia said...

eh2..mane bole..aku berhak tau..hoho

TyRoX SaN said...

nur ain: haaa... aku pun x ingat cmna... rsanya aku baca kat blog or kat komen ko kot... :))

chokio_nia said...

haha..yeke??adesss..kantoi pula..okay2..jus nak mintak tolong, tukar name link aku kat page ko..letak chokio nia boleh??=)=)
tq2..huhu

TyRoX SaN said...

okes.... dah tukar..... ko x nak glamer ke?
ahahahaha

chokio_nia said...

hahaha..apelah ade pada feymes..tak bawak mati pon..g pon, ckop ar org tau name maya aku..tanak la tau name btol..=)