Wednesday, March 31, 2010

Tidur Ayam

Salam,

Aku saje nak bagitau yang aku tidur ayam dalam kelas hari ini,
Bukan nak berlagak tapi aku memang sangat jarang dalam kelas,
Kalau ikut hati memang mengantuk,
Tapi aku memang tak suka tidur bila cikgu mengajar.

Baru tadi aku tau yang tidur ayam dalam kelas sangat best,
Aku tak mengantuk sangat pun tapi aku pejam juga mata,
Sebab hari ini memang aku takde mood,
Risau tentang "lab design" yang tak siap lagi.

Tidur ayam tue maksudnya tidur tak nyenyak la kan?
Sebab aku bleh dengar suara cikgu,
Tapi aku dengar suara dia dalam khayal,
Macam mat pit tengah "high" kena dadah.

Asal aku pejam mata je,
Aku rasa macam aku tgh bermimpi,
Mimpi yang aku rasa "best",
Tapi aku tak ingat jenis mimpi tue.

Jadi aku cuba tidur balik,
Lepas tue aku mimpi lagi,
Tapi aku terjaga balik,
Dan tak ingat apa2 tentang mimpi tue.

Sebab aku yakin mimpi tue "best",
Aku cuba tidur lagi,
Ya.. aku mimpi lagi,
Tapi aku tak ape yang aku mimpi.

Itulah kerja aku hari ini,
Masa dalam kelas electronics selama sejam,
Aku mimpi pastu terjaga,
Pastu aku pun tak ingat apa mimpi aku.

Setelah berkali-kali tidur,
Berkali-kali juga aku mimpi,
Tapi aku masih tak tahu peristiwa mimpi tue,
Yang aku tau. Mimpi tue best.


  • Cakap tentang mimpi indah.. baru aku teringat dengan sebuah cerita yang pernah aku tonton ( tak ingat dah kot tajuk).
  • Dalam mimpi tue, gadis tue macam tak bahagia dengan kehidupan sebenar dia..
  • Tapi dia sangat bahagia bila dapat tidur sebab mimpi yang indah. Dia rasa dihargai dalam mimpi sampai satu tahap dia dah berputus asa untuk hidup dalam alam yang nyata.
  • Akibatnya. dia pun asyik ambil ubat tidur sampai la satu hari dia pun pergi untuk selamanya.
  • Masa tue baru lah orang2 yang pernah menyakiti dia sedar apa yang dorang pernah buat dekat si gadis malang nie.
  • Tapi bagi aku, gadis tue pun bengong. Mana bleh tido setelkan masalah... Haish..

~tamat~

Lagu


5 comments:

aliashraf said...

iskh ape nak jd dgn budak skrg ni?

masuk kalu je tido..cuba concentrate ckit...

miba said...

jarang tidur dlm kelas?? poyo giler :P

TyRoX SaN said...

ali: haish... baru aku paham ape yg ko rasa.. hahaha .. ayat poyo gile aku cam 1st time tido dlm kelas.. :))

Islah: oit2x... bkn nak poyo tp btoi dol.... kat asis dlu ye la.. aku slalu gak tido dlm kelas smpai kantoi orang amik gambo.. siot

AreDa said...

mimpi ni walaupon tak bleh menyelesaikan masalah, tp kadang2 mampu bagi semangat untuk menyelesaikan sesuatu masalah...
imaginasi tu yang indah...

TyRoX SaN said...

areda: haish.... cube cite skit ttg mimpi yang wat ko jdik smngat..