Sunday, November 28, 2010

Less than 20 minutes

Salam,

  • Hari ini saya mencuba untuk memasak lasagna bagi Usrah pada petang ini.
  • Setelah selesai memasak, saya sedar yang lasagna amat mudah dimasak. (Lagi mudah daripada masak kari ayam dan seangkatannya.)
Kos : CAD 15
Masa persediaan: 20 minit
Masa dalam oven: 45 minit

  • Saya hanya meluangkan masa kurang daripada 20 minit untuk menyiapkan bahan-bahannya. Setelah itu, lasagna boleh ditinggalkan sendirian dalam oven selama 45 minit.
  • Selepas itu????? Makan....alhamdullilah.

~~Sekian~~

p/s: Lasagna amat mudah dimasak tetapi apsal mahal sangat harga kat kedai??

p/s/s: Kulit lasagna tidak perlu direbus terlebih dahulu.

p/s/s/s: Aku sebagai peminat setia NOKIA, telah jatuh cinta kat Nokia N8 :)). Dalam dilema nak belik Iphone 4 or N8. Kalau aku ni banyak duit, mau dua2 phone aku taram... hoho

p/s/s/s/s There you''ll be

7 comments:

Pena Maya said...

1) kat kedai mahal sebab nama pon lasagna.ada ciri2 eropah artistik bombastik gitu.kira dia jual nama makanan.tu yang mahal tu.kalau nama lempeng murah je kot.

2) N8 ada member aku pakai kat sini..tak berapa best lah.aldo ak tak berapa tau pasal smartphone sume ni,tapi dari penggunaan seorang amatur aku tau ianya tidak best.haha.

mamawana said...

bagi laa resipi...bleh kan..

ummu said...

assalamualaikum,wah sekejap je ye?
macam mana ya nak buatnya?
akak tak reti.

intan said...

salam akmal.

akak dpt tau ttg blog ni drp akak azie. dia slalu tnjuk blog adik dlm bilik guru.

akak dah lama nak buat lasagna tp x reti. bleh akmal bg resipi kat blog nnti?xpun akmal cube wat video cam yg slalu akmal wat kat utube. kali ni akmal cube wat video masak2. kaum2 ibu cam akak msti la suka benda cmni.

nak tawan hati suami kena tawan perut suami dlu kan? harap akmal x kesah nak kongsi ilmu skit.

kak azie slalu puji akmal tau. akmal ni mmg more than qualified utk jdik mr. mama kalo isteri sakit or mengandung nanti..

akak doakan akmal sehat n sukses dalam exam.

Salam sayang dri kedah

Anonymous said...

suggestion

wat new page utk linkkan semua masakan ko n resipi.

nk best skit. tukar header blog ko to akmal's kitchen

hahahahahahhaahhaha

TyRoX SaN said...

umar: hurm... tue la pasal.. depa ni jual nama je lebey... :PP... ko ni kan btoi2 kill mood aku nak beli n8. lepas ko ckp cmtu.. trus aku buang masa dekat 3 jam dok carik review... at last aku wat conclusion not to buy it!! mekasih yea sbb bgtau.. hehee

mamawana: hurm... mcm nak tulis resipi tp cam ssah je nak xplain guna words.. nnti saya cuba tgok tlis simple2 n ksik kat akak yea?

ummu:waalaikumussalam... aah 20 min utk persediaan. 45 minit dalam oven.. hehe...hurm...nnti saya cuba tulis resipi bg org sng faham

kak intan: heeeee... blushing r cmni kalo kena puji ngan kak azie slalu... :DD

mekasih yea.. nnti saya cuba tulis resipi.

anon: gud idea... tp bz la bro. nnti yea. thanks

memey zaidi. said...

woah hebat la giant ni hebatt!

mama giant masak lasagna hangus!
lasagna jadi keras KONG!
betui ka tak yah rebus?

:P

giant bak resepi!